SV Reeshof

SV Reeshof

Herinrichting voetbalkantine

Bij SV Reeshof draait alles om de passie voor voetbal. Met de herinrichting van de voetbalkantine was het belangrijkste doel om de sfeer in de kantine te verbeteren en een echte voetbalbeleving te creëren. Een kantine die niet alleen functioneel en comfortabel is, maar ook de weerspiegelt waar het bij SV Reeshof om draait. Een plek waar iedereen zich welkom voelt en samen de passie voor voetbal kan delen.

Klant

SV Reeshof

Projectdatum

2024

Het project in beeld

Een vernieuwd hart van de club

De vernieuwe kantine van SV Reeshof in Tilburg richt zich op een verbeterde sfeer, meer zitplaatsen, een opgeknapte bar, een uitnodigend terras, en ruimte voor darten. Bovendien zullen de voetbaltenues en merchandise beter zichtbaar zijn en krijgen de trofeeën en voetbal uitspraken een speciale plek. Clubkleuren, historische momenten van de club en sfeervolle decoraties zorgen voor de echte SV Reeshof voetbalbeleving.

Duurzaamheid met hergebruik

Vanuit een duurzaamheid oogpunt hebben we zoveel mogelijk bestaand meubilair hergebruikt. Waar nodig hebben we dit aangevuld met nieuw meubilair, passend bij het vernieuwde interieur. Uiteindelijk staat het comfort van de bezoekers voorop en is het belangrijk dat er voldoende zitplaatsen zijn, zodat iedereen van de wedstrijden en het gezellig samenzijn kan genieten.

Rijke historie

De bar is in menig kantine het centrale punt, zo ook bij SV Reeshof. De bestaande bar krijgt een make-over met een nieuwe kleur en aangepaste verlichting om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Dartborden zorgen voor gezellige avonden en maakt de kantine een veelzijdige plek voor sport en ontspanning. Tenues en clubmerchandise zijn nu duidelijk zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk. Daarnaast hebben we een speciale plek gecreëerd voor trofeeën van de club. Dit laat de rijke historie en prestaties van SV Reeshof zien en inspireert hopelijk de huidige en toekomstige leden.

De herinrichting van de kantine zorgt voor een sfeervol en vernieuwd hart van de club.

Dit wil ik ook

Bibliotheek Oirschot

Bibliotheek Oirschot

Interieurontwerp multifunctionele bibliotheek

De verhuizing van Bibliotheek Oirschot markeert een spannende nieuwe fase waarin de bibliotheek een toegankelijker en uitnodigender plek is geworden voor de hele gemeenschap. De opdracht was helder: creëer een indelingsplan voor de leegstaande ruimte in De Stoelendans, waarbij verschillende gebruikers en functionaliteiten samenkomen. Bij de uitvoering stond duurzaamheid centraal. Door voornamelijk bestaande meubels en materialen te hergebruiken, haalden we het maximale uit het beschikbare budget.

Klant

Bibliotheek De Kempen

Projectdatum

2024

Het project in beeld

Huiskamergevoel met open karakter

Het nieuwe ontwerp omvat verschillende zones, waaronder een lees- en werkruimte, activiteitenruimtes, en hoeken voor volwassenen, jeugd en kinderen. Dit alles met een warm huiskamergevoel. Bovendien is er ruimte gecreëerd voor de LEV groep, wat de multifunctionaliteit van de ruimte benadrukt.

De grootste uitdaging was het combineren van de wensen en eisen van de diverse gebruikers. Het open karakter van de ruimte bood echter de mogelijkheid om verschillende functies te delen. Dit resulteerde in een toegankelijke en uitnodigende indeling die tegemoetkomt aan uiteenlopende behoeften. Door middel van gedetailleerde briefings en uitgebreide ruimteanalyses zijn we tot de meest optimale indeling gekomen.

Duurzaamheid staat voorop

Voor de verdere uitvoering kozen we zo veel mogelijk duurzame materialen. Een voorbeeld hiervan is de Grezzo tapijttegel van Desso Tarkett, die 100% recyclebaar is en een Cradle to Cradle® Silver-certificering heeft. De karakteristieke kleuren van deze tapijttegel geven de bibliotheek een warme en uitnodigende uitstraling.

De bestaande boekenkasten kregen een nieuwe, duurzame maatwerk ombouw. Deze fraaie ombouwen zorgen ervoor dat de oude kasten naadloos in het nieuwe ontwerp passen. Zelfs de wandafscheiding bij de pantry en het nieuwe koffiemeubel zijn opgebouwd uit oude Ikea kasten en restmateriaal van de ombouw van de boekenkasten. Het bestaande meubilair werd aangevuld met oud meubilair uit de opslag van alle betrokken partijen. Deze creatieve benadering zorgde ervoor dat slechts enkele nieuwe meubels nodig waren.

Ruimte voor iedereen

Achterin de bibliotheek bevindt zich een aparte ruimte die plaats biedt aan diverse activiteiten en cursussen. Deze flexibele ruimte is ideaal voor het organiseren van workshops, lezingen en andere community events, waardoor de bibliotheek een levendig middelpunt van de gemeenschap blijft. De vernieuwde Bibliotheek Oirschot is meer dan een plek om boeken te lenen. Het is een duurzame, gezellige en multifunctionele ruimte waar iedereen zich welkom voelt.

De vernieuwde bibliotheek is een mulitfunctioneel en gezellig middelpunt geworden.

Dit wil ik ook

Veco Precision

Veco Precision

Interieurontwerp souterrain kantoor

Bij Veco Precision zijn ze van de details. Ze weten dat kleine dingen het verschil maken. Het bedrijf maakt namelijk metalen precisie-componenten voor onder meer de vliegtuigbouw, de auto-industrie en de halfgeleidersector. Met het interieurontwerp van het souterrain kantoor komt het ook aan op de details. Een stijlvolle en aangename werkomgeving met voldoende ruimte om te overleggen en focussen. De tijdloze inrichting is helemaal afgestemd op het DNA en de toekomstvisie van Veco.

Klant

Gripp Projecten

Projectdatum

2024

Het project in beeld

Slim gebruik maken van de beschikbare ruimte

Na het opleveren van het vernieuwde bedrijfsrestaurant mochten we ons samen met Veco buigen over de herinrichting van de kantoren en werkruimtes in het bestaande kantoorgebouwOp basis van alle aangeleverde info, gesprekken met directie en medewerkers zijn we begonnen met een studie van de mogelijkheden binnen het kantoorgebouw. Belangrijk hierin was het in kaart brengen van alle eisen en wensen, zoals het aantal medewerkers en bijbehorende bezettingsgraad van de werkplekken, benodigde focus-, overleg- en vergaderruimtes, interactie tussen verschillende afdelingen, entree en ontvangst, dagopstart, pantry en koffiehoek. Door alle activiteiten in kaart te brengen en verschillende indelingsopties voor te leggen, kan Veco naar een meer toekomstbestendig kantoor toe.

Modern, tijdloos en comfortabel interieurontwerp

Door samen de verschillende studies en schetsen te bespreken kwam er al snel duidelijkheid over de manier van werken die helemaal aansluit bij het DNA van Veco. Met dat gegeven als input was de definitieve indeling snel gemaakt, waarbij het souterrain als eerst aan de beurt was om aangepakt te worden. Een belangrijk aspect van het interieurconcept is het integreren van de corebusiness van het bedrijf. Microperforatie wordt op een subtiele manier visueel teruggebracht in de materialen en vormen, waardoor de identiteit van het bedrijf op een verfijnde manier wordt versterkt.

Focus voor de werkplekken is licht en fris, terwijl de vergader- en ontmoetingsruimtes worden gekenmerkt door gezelligheid en comfort. De ontmoetingsruimtes zijn ontworpen met een variatie aan overlegplekken, zodat er voor elke soort vergadering of samenkomst een geschikte setting is. Hierbij maken we gebruik van materialen en vormen die passen bij het huidige tijdsbeeld, gecombineerd met moderne elementen voor een eigentijdse uitstraling. In het souterrain is tevens een koffiebar geïntegreerd, die toegankelijk is voor beide verdiepingen. Dit biedt een informele ontmoetingsplek voor medewerkers en bezoekers.

Veco Precision Eerbeek interieur ontwerp kantoor

“het resultaat is verbluffend. Het is prachtig geworden en heel prettig om in te werken. Een wereld van verschil!”

Dit wil ik ook

OPPLE Lighting

OPPLE Lighting

Beursstand TU Boot

De varende beurs van de Technische Unie zet al jaren koers door Nederland. De TU Boot meert aan bij zo’n 22 ligplaatsen door heel Nederland. OPPLE Lighting is al vele jaren onderdeel van deze varende expo. Aan VISIEVORMGEVERS de taak om een opvallend en doelgericht ontwerpen voor de beursstand te leveren die niet alleen de aandacht trekt, maar ook de merkbeleving versterkt.

Klant

OPPLE Lighting

Projectdatum

2023

Het project in beeld

Interactieve beursstand

Het thema ‘Brewery’ diende als inspiratie voor het ontwerp, waarbij we erin slaagde om een passende presentatie in de sfeer van een brouwerij te creëren voor diverse LED armaturen en verlichting van OPPLE. Wat deze stand nog specialer maakt, is het toegevoegde interactieve element. De koperen leidingen van de brouwerij zijn omgevormd tot een ouderwets zenuwspel, compleet met trillingen, licht en geluid. Dit slimme element trekt niet alleen de aandacht van bezoekers, maar nodigt hen ook uit om de stand te verkennen en in gesprek te gaan. Het zorgt voor een boeiende ervaring die perfect past bij de innovatieve en dynamische identiteit van OPPLE Lighting.

Het interactieve element trekt mensen naar de stand en zorgt voor een fijne gespreksstarter.

Dit wil ik ook

Pelican Rouge

Pelican Rouge Coffee Roasters

Roasting Experience

Koffie is beleven. De geur van gebrande koffiebonen. Een smaakpalet van rijke aroma’s. Daar weten ze bij Pelican Rouge Coffee Roasters alles van. Dus willen zij hun klanten meenemen in deze zintuigelijke ervaring. Door VISIEVORMGEVERS werd er een ruimte ontworpen waar beleving voorop staat. Een echte Roasting Experience.

Klant

Gripp Projecten

Projectdatum

2022

Het project in beeld

Eerbetoon aan het erfgoed

Heritage is een van de kernwaarden van Pelican Rouge Coffee Roasters. Dit vormde de inspiratie voor het ontwerp van de Roasting Experience ruimte. Het hart van deze ruimte wordt gevormd door een prachtige koffiebrander die de oude ambacht en kwaliteit uitstraalt. Met deze brander als basis hebben we gekozen voor ambachtelijke materialen en een industriële sfeer die op een frisse en classy manier samenkomen.

Proeven en ervaren

Om de ruimte de aandacht te geven die het verdient, zijn de dichte wand en deur vervangen door een industriële glaswand met een licht stalen frame. Door de pui naar voren te halen, wordt er extra aandacht gevestigd op het proeflokaal en de industriële sfeer versterkt. In de Roasting Experience is er voldoende ruimte voor 8 tot 10 personen om te proeven en te ervaren. Naast de imposante brander zijn er verschillende koffiemachines en een koffiemolen geplaatst. Een opvallende halfronde bar in het midden van de ruimte biedt genoeg plaats voor cupping en vergaderingen. Of je nu wilt genieten van de perfect gebrande koffie of deel wilt nemen aan een smaakvolle vergadering, de Roasting Experience bij Selecta Nederland verwelkomt je met open armen.

“Pelican Rouge weet unieke smaakprofielen te creëren. Die  beleving wordt versterkt door het Roasting Experience PROEFLOKAAL.”

De Essentie

De Essentie

Interieurconcept kantoor

Bij De Essentie, een dynamische speler in de wereld van gebiedsontwikkeling, geloven ze in de kracht van de essentie: de pure, ruwe schoonheid van de natuur. Dit heeft ons geïnspireerd om het nieuwe kantoor te transformeren tot een adembenemende ruimte die het karakter weerspiegelt: no-nonsense, verbonden met de natuur, en gericht op de toekomst. We geven de structuren, kleuren en het karakter van de materialen een hoofdrol.

Klant

De Essentie

Projectdatum

2023

Het project in beeld

Materialen met een no-nonsense karakter

Het interieurconcept voor het nieuwe kantoor van De Essentie combineert een no-nonsense aanpak met een look en feel die perfect aansluit bij het karakter van het bedrijf. De keuze voor ruwe en natuurlijke materialen, zoals OSB en vurenhout, vormt de ruggengraat van het concept. Deze basismaterialen vormen een canvas waarop we kleur en textuur kunnen toevoegen met behulp van verschillende elementen. De combinatie van deze materialen creëert een warme, uitnodigende sfeer die het karakter van De Essentie en de gebiedsontwikkeling weerspiegelt. Het gebruik van planten brengt de natuur naar binnen, wat zorgt voor een gezonde werkomgeving en een gevoel van rust en sereniteit.

Ontspanning in het hart van het kantoor

De plenaire (lunch)ruimte is het hart van het kantoor, waar alle collega’s samen kunnen komen voor ontspanning, maar ook voor kort overleg. Concentratiewerkplekken en belruimtes bieden, als tegenhanger van de open werkruimtes, een oase van rust voor geconcentreerd werk en vertrouwelijke gesprekken. Bij De Essentie is het kantoorontwerp meer dan alleen een fysieke ruimte; het is een reflectie van wie ze zijn en waar ze in geloven.

bovenaanzicht kantoortekening

Dit nieuwe kantoor weerspiegelt wie we zijn.

Dit wil ik ook

Sition

Sition

Kantoor ontwerp

Hoe breng je als groeiend e-commerce bedrijf meer sfeer en identiteit in je kantoor? Dat was de vraag waar Sition mee aan het stoeien was. Deze technische uitblinkers zijn zo hard aan het groeien, dat ze elke paar jaar naar een groter kantoor moeten verhuizen. Super tof natuurlijk, maar inmiddels was er wel behoefte aan meer sfeer en identiteit voor het kantoor. Maar hoe dan?

Klant

Sition

Projectdatum

2023

Het project in beeld

Efficiënt gebruik van het kantoor

Samen is er uitgebreid gesproken over de huidige ruimte en de visie voor de toekomst. Hoe wordt de kantoorruimte nu gebruikt? Welke knelpunten zijn er? Wat werkt goed of juist minder goed in de huidige kantoorinrichting? Om de ruimte efficiënt te gebruiken, is er gekeken naar functies en werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen, kort overleg, video meetings, concentratiewerk én ontspanning. Sition had een duidelijk beeld over de elementen die aanwezig moesten zijn die de bedrijfscultuur versterken. Vooral genoeg ruimte voor ontspannen, spelen en gamen was erg belangrijk. Dat heeft een positief effect op het team en draagt bij aan een onderscheidende uitstraling voor het hele bedrijf.

Sfeervol met een eigen identiteit

Met verschillende indelingsplannen hebben we Sition laten zien wat de mogelijkheden waren binnen de huidige kantoorruimte. Het ene plan meer op de bestaande situatie, het andere plan liet de mogelijkheden zien van een lichte verbouwing. Door middel van eenvoudige ingrepen is het mogelijk om meer sfeer en beleving te creëren. En in dit geval erg belangrijk: het grooste gedeelte kan meegenomen worden, mocht het kantoor in de toekomst te klein zijn. De keuken en bar zijn helemaal aangepast naar de sfeer van een hip koffietentje. Een lang gekoesterde wens van één van de partners. Dus waarom ook niet? Een fijne plek waar bezoek ontvangen kan worden, de dagelijkse zaken worden besproken door het team en ruimte is voor een gezellige en huiselijke sfeer.

Dit ontwerp geeft ons kantoor de professionele uitstraling waar we naar op zoek waren.

Dit wil ik ook

OPPLE Lighting

OPPLE Lighting

Ontvangstruimte en kantoren

Een kantoor is niet alleen een werkplek, maar ook een visitekaartje van een organisatie. Het is daarom van groot belang dat het kantoor een uitstraling heeft die past bij de identiteit van de organisatie. Maar hoe doe je dat? Hoe geef je een kantoor meer beleving en uitstraling?

Klant

OPPLE Lighting

Projectdatum

2022

Het project in beeld

Kantoor ontwerp met verschillende zones

Bij OPPLE Lighting waren ze op zoek naar de beste oplossing voor de invulling van de ruimte. Hoe kun je in een open kantoor verschillende zones creëren met elk hun eigen sfeer en functie? Dit waren enkele van de vragen waarmee ze aan het stoeien waren. VISIEVORMGEVERS bood de helpende hand en liet zien hoe je door middel van eenvoudige ingrepen een hele andere beleving kunt creëren.

Het was de uitdaging om de bestaande elementen te behouden en toch een vernieuwende uitstraling te creëren. Het kantoor van OPPLE Lighting Europe in Eindhoven moest opnieuw worden ingericht, zonder dat er verbouwingen plaatsvonden en het bestaande meubilair moest worden gehandhaafd. Een uitdaging, maar voor VISIEVORMGEVERS geen probleem.

Vernieuwde uitstraling met eenvoudige ingrepen

Door middel van verschillende indelingsplannen en ontwerpen lieten we zien hoe de materialen, stijl en uitstraling gecombineerd konden worden tot verschillende totaalplannen. Zo kunnen we door middel van eenvoudige ingrepen een andere uitstraling en sfeer creëren. Het is belangrijk dat een kantoor aansluit bij de identiteit van de organisatie en dat het een prettige werkomgeving biedt voor medewerkers en een positieve ervaring voor klanten. Door deze vernieuwende uitstraling te creëren, wordt het kantoor van OPPLE Lighting een visitekaartje waar ze trots op kunnen zijn.

Decorette

Decorette

Van winkel naar showcase naar atelier

Een nieuw concept voor winkels die goed draaien en er goed uitzien. Die vraag was een echte uitdaging. Wat maakt ondernemers succesvol? En waar is de klant naar op zoek? Stapels onderzoek en uitgebreide studies kregen vorm in een volledig nieuw concept met visie.

Klant

EK Retail

Projectdatum

2020-2022

Het project in beeld

De tijd is rijp voor een nieuwe aanpak

Decorette wilde vernieuwen in een veranderend retaillandschap. Maar hoe die je dat? Wat is daarvoor nodig? Hoe krijgen we de Decorette ondernemers mee in die vernieuwing? De uitgebreide onderzoeken en inspiratiereizen van Decorette gaven wel de richting, maar niet de oplossing. Met ons eigen onderzoek en analyses completeerden we aangeleverd materiaal en wonnen we met een eigenwijs, maar overtuigend, concept de ‘pitch’. Niet zozeer de interieuronderdelen, maar de totale uitstraling, de verfrissende visie op retail en de veranderende werkmethodiek zijn de sleutels achter de vernieuwde aanpak.

Verkopen wordt adviseren

De werkmethodiek van Decorette was al aan het veranderen. De pandemie heeft dat proces versneld. Voor sommige ondernemers was het een bevestiging, voor anderen een nieuwe overtuiging. In het nieuwe concept is veel meer ruimte om echt met klanten in gesprek te gaan, door het toevoegen van werkstations. Zo is er de rust en tijd om complete oplossingen samen te stellen, alternatieven te zoeken en de ultieme oplossing voor klanten te bereiken.

Decorette-retailconcept-styling-VISIEVORMGEVERS-LR
Decorette-retailconcept-styling-VISIEVORMGEVERS-LR

“Van laten zien wat je hebt,

naar laten voelen wat je kunt”

Angela van Dongen, Formuledirecteur Decorette

Venieuwde Decorette vestigingen

De primeur vond plaats in 2021 met de opening van de pilotstore in Maassluis, met groot succes! Andere vestigingen in Nederland hebben deze vernieuwing omarmd, waardoor ze transformeren van traditionele winkels naar inspirerende showrooms en ateliers.

Het vernieuwde interieur van Decorette Nieuw-Vennep is ontworpen volgens het nieuwe retailconcept ontwikkeld door Visievormgevers.

Decorette Nieuw-Vennep

Het vernieuwde interieur van Decorette Nieuw-Vennep is ontworpen volgens het nieuwe retailconcept ontwikkeld door Visievormgevers.

Decorette Nieuw-Vennep

Decorette Aalsmeer

Decorette Nieuw-Vennep

Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS

Moorland 4

Moorland

Inrichting bedrijfsverzamelgebouw

Een goede inrichting van gezamenlijke ruimtes draagt bij aan het succes van werken in een bedrijfsverzamelgebouw. Relaties en gebruikers voelen zich er prettiger, hebben onderling meer interactie en worden geïnspireerd door de omgeving. Zo ook bij het bedrijfsverzamelgebouw aan Moorland 4 in Oirschot.

Klant

Moreland Vastgoed

Projectdatum

2022

Het project in beeld

Herinrichting gezamenlijke ruimtes

Meer ruimte te creëren voor ontmoeten, werken en ontspannen was het doel bij de start van de herinrichting op Moorland 4. Een inventarisatie onder de huurders gaf een goed inzicht in ieders wensen. De ruimtes werden hierdoor geoptimaliseerd met een passend inrichtingsconcept met verschillende zones: ‘WORK’ – ‘PLAY’ – ‘MEET’. Elk met een eigen sfeer en uitstraling.

Duurzaam interieur

Verantwoord en duurzaamheid waren hier een must. De speelse Re-vive carpet tiles van Studio RENS zorgen voor een duurzame en creatieve toepassing. Restanten tappijttegels worden door hen met een zeefdruk weer tot een nieuw leven gewekt. Een eigen ontwerp met akoestisch PET-vilt gaf een bijzondere markering van het ‘PLAY’ gebied en de vides. Bestaande wandbanken zijn opgeknapt en aangepast in formaat. Tafelbladen kregen een nieuwe toplaag. En voor alle ‘nieuwe’ dingen kozen we refurbished meubilair van Workbrands. De resterende inventaris ging via Marktplaats naar nieuwe gebruikers.

moderne trap in kantoor

“De inspirerende vibe van re-used.”

Visievormgevers - Branding Spaces

Contact

Moorland 4
5688 GA Oirschot
info@visievormgevers.nl
06-26758757

Handige links
Connect
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google