OPPLE Lighting

OPPLE Lighting

Beursstand TU Boot

De varende beurs van de Technische Unie zet al jaren koers door Nederland. De TU Boot meert aan bij zo’n 22 ligplaatsen door heel Nederland. OPPLE Lighting is al vele jaren onderdeel van deze varende expo. Aan VISIEVORMGEVERS de taak om een opvallend en doelgericht ontwerpen voor de beursstand te leveren die niet alleen de aandacht trekt, maar ook de merkbeleving versterkt.

Klant

OPPLE Lighting

Projectdatum

2023

Interactieve beursstand

Het thema ‘Brewery’ diende als inspiratie voor het ontwerp, waarbij we erin slaagde om een passende presentatie in de sfeer van een brouwerij te creëren voor diverse LED armaturen en verlichting van OPPLE. Wat deze stand nog specialer maakt, is het toegevoegde interactieve element. De koperen leidingen van de brouwerij zijn omgevormd tot een ouderwets zenuwspel, compleet met trillingen, licht en geluid. Dit slimme element trekt niet alleen de aandacht van bezoekers, maar nodigt hen ook uit om de stand te verkennen en in gesprek te gaan. Het zorgt voor een boeiende ervaring die perfect past bij de innovatieve en dynamische identiteit van OPPLE Lighting.

“Het interactieve element trekt mensen naar de stand en zorgt voor een fijne gespreksstarter.”

Pelican Rouge

Pelican Rouge Coffee Roasters

Roasting Experience

Koffie is beleven. De geur van gebrande koffiebonen. Een smaakpalet van rijke aroma’s. Daar weten ze bij Pelican Rouge Coffee Roasters alles van. Dus willen zij hun klanten meenemen in deze zintuigelijke ervaring. Door VISIEVORMGEVERS werd er een ruimte ontworpen waar beleving voorop staat. Een echte Roasting Experience.

Klant

Gripp Projecten

Projectdatum

2022

Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers
Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers
Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers
Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers
Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers
Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers
Pelican Rouge Coffee Roasters - Roasting Experience proeflokaal - ontwerp Visievormgevers

Eerbetoon aan het erfgoed

Heritage is een van de kernwaarden van Pelican Rouge Coffee Roasters. Dit vormde de inspiratie voor het ontwerp van de Roasting Experience ruimte. Het hart van deze ruimte wordt gevormd door een prachtige koffiebrander die de oude ambacht en kwaliteit uitstraalt. Met deze brander als basis hebben we gekozen voor ambachtelijke materialen en een industriële sfeer die op een frisse en classy manier samenkomen.

Proeven en ervaren

Om de ruimte de aandacht te geven die het verdient, zijn de dichte wand en deur vervangen door een industriële glaswand met een licht stalen frame. Door de pui naar voren te halen, wordt er extra aandacht gevestigd op het proeflokaal en de industriële sfeer versterkt. In de Roasting Experience is er voldoende ruimte voor 8 tot 10 personen om te proeven en te ervaren. Naast de imposante brander zijn er verschillende koffiemachines en een koffiemolen geplaatst. Een opvallende halfronde bar in het midden van de ruimte biedt genoeg plaats voor cupping en vergaderingen. Of je nu wilt genieten van de perfect gebrande koffie of deel wilt nemen aan een smaakvolle vergadering, de Roasting Experience bij Selecta Nederland verwelkomt je met open armen.

“Pelican Rouge weet unieke smaakprofielen te creëren. Die  beleving wordt versterkt door het Roasting Experience PROEFLOKAAL.”

Sition

Sition

Kantoor ontwerp

Hoe breng je als groeiend e-commerce bedrijf meer sfeer en identiteit in je kantoor? Dat was de vraag waar Sition mee aan het stoeien was. Deze technische uitblinkers zijn zo hard aan het groeien, dat ze elke paar jaar naar een groter kantoor moeten verhuizen. Super tof natuurlijk, maar inmiddels was er wel behoefte aan meer sfeer en identiteit voor het kantoor. Maar hoe dan?

Klant

Sition

Projectdatum

2023

Efficiënt gebruik van het kantoor

Met VISIEVORMGEVERS is er uitgebreid gesproken over de huidige ruimte en de visie voor de toekomst. Hoe wordt de kantoorruimte nu gebruikt? Welke knelpunten zijn er? Wat werkt goed of juist minder goed in de huidige kantoorinrichting? Om de ruimte efficiënt te gebruiken, is er gekeken naar functies en werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen, kort overleg, video meetings, concentratiewerk én ontspanning. Sition had een duidelijk beeld over de elementen die aanwezig moesten zijn die de bedrijfscultuur versterken. Vooral genoeg ruimte voor ontspannen, spelen en gamen was erg belangrijk. Dat heeft een positief effect op het team en draagt bij aan een onderscheidende uitstraling voor het hele bedrijf.

Sfeervol met een eigen identiteit

Met verschillende indelingsplannen hebben we Sition laten zien wat de mogelijkheden waren binnen de huidige kantoorruimte. Het ene plan meer op de bestaande situatie, het andere plan liet de mogelijkheden zien van een lichte verbouwing. Door middel van eenvoudige ingrepen is het mogelijk om meer sfeer en beleving te creëren. En in dit geval erg belangrijk: het grooste gedeelte kan meegenomen worden, mocht het kantoor in de toekomst te klein zijn. De keuken en bar zijn helemaal aangepast naar de sfeer van een hip koffietentje. Een lang gekoesterde wens van één van de partners. Dus waarom ook niet? Een fijne plek waar bezoek ontvangen kan worden, de dagelijkse zaken worden besproken door het team en ruimte is voor een gezellige en huiselijke sfeer.

“HET indelingsplan is functioneeL en effectief. Dit ontwerp geeft het kantoor een professionele uitstraling.”

OPPLE Lighting

OPPLE Lighting

Ontvangstruimte en kantoren

Een kantoor is niet alleen een werkplek, maar ook een visitekaartje van een organisatie. Het is daarom van groot belang dat het kantoor een uitstraling heeft die past bij de identiteit van de organisatie. Maar hoe doe je dat? Hoe geef je een kantoor meer beleving en uitstraling?

Klant

OPPLE Lighting

Projectdatum

2022

Kantoor ontwerp met verschillende zones

Bij OPPLE Lighting waren ze op zoek naar de beste oplossing voor de invulling van de ruimte. Hoe kun je in een open kantoor verschillende zones creëren met elk hun eigen sfeer en functie? Dit waren enkele van de vragen waarmee ze aan het stoeien waren. VISIEVORMGEVERS bood de helpende hand en liet zien hoe je door middel van eenvoudige ingrepen een hele andere beleving kunt creëren.

Het was de uitdaging om de bestaande elementen te behouden en toch een vernieuwende uitstraling te creëren. Het kantoor van OPPLE Lighting Europe in Eindhoven moest opnieuw worden ingericht, zonder dat er verbouwingen plaatsvonden en het bestaande meubilair moest worden gehandhaafd. Een uitdaging, maar voor VISIEVORMGEVERS geen probleem.

Vernieuwde uitstraling met eenvoudige ingrepen

Door middel van verschillende indelingsplannen en ontwerpen lieten we zien hoe de materialen, stijl en uitstraling gecombineerd konden worden tot verschillende totaalplannen. Zo kunnen we door middel van eenvoudige ingrepen een andere uitstraling en sfeer creëren. Het is belangrijk dat een kantoor aansluit bij de identiteit van de organisatie en dat het een prettige werkomgeving biedt voor medewerkers en een positieve ervaring voor klanten. Door deze vernieuwende uitstraling te creëren, wordt het kantoor van OPPLE Lighting een visitekaartje waar ze trots op kunnen zijn.

“Een kantoor is niet alleen een werkplek, maar ook het visitekaartje van een organisatie. Het is van groot belang dat de uitstraling past bij de identiteit van OPPLE.”

Moorland 4

Moorland

Inrichting bedrijfsverzamelgebouw

Een goede inrichting van gezamenlijke ruimtes draagt bij aan het succes van werken in een bedrijfsverzamelgebouw. Relaties en gebruikers voelen zich er prettiger, hebben onderling meer interactie en worden geïnspireerd door de omgeving. Zo ook bij het bedrijfsverzamelgebouw aan Moorland 4 in Oirschot.

Klant

Moreland Vastgoed

Projectdatum

2022

Herinrichting gezamenlijke ruimtes

Meer ruimte te creëren voor ontmoeten, werken en ontspannen was het doel bij de start van de herinrichting op Moorland 4. Een inventarisatie onder de huurders gaf een goed inzicht in ieders wensen. De ruimtes werden hierdoor geoptimaliseerd met een passend inrichtingsconcept met verschillende zones: ‘WORK’ – ‘PLAY’ – ‘MEET’. Elk met een eigen sfeer en uitstraling.

Duurzaam interieur

Verantwoord en duurzaamheid waren hier een must. De speelse Re-vive carpet tiles van Studio RENS zorgen voor een duurzame en creatieve toepassing. Restanten tappijttegels worden door hen met een zeefdruk weer tot een nieuw leven gewekt. Een eigen ontwerp met akoestisch PET-vilt gaf een bijzondere markering van het ‘PLAY’ gebied en de vides. Bestaande wandbanken zijn opgeknapt en aangepast in formaat. Tafelbladen kregen een nieuwe toplaag. En voor alle ‘nieuwe’ dingen kozen we refurbished meubilair van Workbrands. De resterende inventaris ging via Marktplaats naar nieuwe gebruikers.

“De inspirerende vibe van re-used.”

Kikkoman

Kikkoman

Bedrijfsrestaurant

Miljoenen mensen kennen en gebruiken de sojasaus van Kikkoman. Vanuit Hoogezand-Sappemeer worden de Kikkoman sauzen door Europa geleverd. Voor het nieuw te bouwen bedrijfsrestaurant had VISIEVORMGEVERS de beste ingrediënten.

Klant

Kikkoman Foods Europe

Projectdatum

2021

Binnenplaats wordt bedrijfsrestaurant

De locatie en de uitgangspunten waren duidelijk. Dit bedrijfsrestaurant moest, naast een AH ToGo Foodmarket van Selecta Netherlands, ook ruimte bieden voor multifunctioneel gebruik. Lunchen, flexwerken, informele besprekingen, bedrijfsbijeenkomsten en digitale presentatiemogelijkheden zaten in het wensenpakket. En dat op een plaats waar voorheen nog een buitenruimte was. Door gebruik te maken van lichtgewicht, stapelbaar, maar mooi en comfortabel meubilair is de ruimte snel en simpel om te bouwen.

Helemaal zen

De Japanse roots zijn de rode draad in het ontwerp. De rustige en ingetogen Japanse sfeer met lichte kleuren en blank hout komen terug in de materialisatie. Het vilten akoestische plafond in combinatie met de juiste verlichting zorgt voor een prettige verblijfservaring in de 230 m2 grote ruimte. Inmiddels is het bedrijfsrestaurant helemaal in gebruik genomen en zijn de medewerkers helemaal zen.

“Het BEDRIJFSrestaurant is een sociale en hybryde hub voor lunchen, flexwerken, vergaderen en informele ontmoetingen.”

Hans van de Schoot

Decorette

Decorette

Van winkel naar showcase naar atelier

Een nieuw concept voor winkels die goed draaien en er goed uitzien. Die vraag was een echte uitdaging. Wat maakt ondernemers succesvol? En waar is de klant naar op zoek? Stapels onderzoek en uitgebreide studies kregen vorm in een volledig nieuw concept met visie.

Klant

EK Retail

Projectdatum

2020-2022

Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette-retailconcept-styling-VISIEVORMGEVERS-LR
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS

De tijd is rijp voor een nieuwe aanpak

Decorette wilde vernieuwen in een veranderend retaillandschap. Maar hoe die je dat? Wat is daarvoor nodig? Hoe krijgen we de Decorette ondernemers mee in die vernieuwing? De uitgebreide onderzoeken en inspiratiereizen van Decorette gaven wel de richting, maar niet de oplossing. Met ons eigen onderzoek en analyses completeerden we aangeleverd materiaal en wonnen we met een eigenwijs, maar overtuigend, concept de ‘pitch’. Niet zozeer de interieuronderdelen, maar de totale uitstraling, de verfrissende visie op retail en de veranderende werkmethodiek zijn de sleutels achter de vernieuwde aanpak.

Verkopen wordt adviseren

De werkmethodiek van Decorette was al aan het veranderen. De pandemie heeft dat proces versneld. Voor sommige ondernemers was het een bevestiging, voor anderen een nieuwe overtuiging. In het nieuwe concept is veel meer ruimte om echt met klanten in gesprek te gaan, door het toevoegen van werkstations. Zo is er de rust en tijd om complete oplossingen samen te stellen, alternatieven te zoeken en de ultieme oplossing voor klanten te bereiken.

Decorette-retailconcept-styling-VISIEVORMGEVERS-LR
Decorette-retailconcept-styling-VISIEVORMGEVERS-LR

“Van laten zien wat je hebt,

naar laten voelen wat je kunt”

Angela van Dongen, Formuledirecteur Decorette

Venieuwde Decorette vestigingen

De primeur vond plaats in 2021 met de opening van de pilotstore in Maassluis, met groot succes! Andere vestigingen in Nederland hebben deze vernieuwing omarmd, waardoor ze transformeren van traditionele winkels naar inspirerende showrooms en ateliers.

Het vernieuwde interieur van Decorette Nieuw-Vennep is ontworpen volgens het nieuwe retailconcept ontwikkeld door Visievormgevers.

Decorette Nieuw-Vennep

Het vernieuwde interieur van Decorette Nieuw-Vennep is ontworpen volgens het nieuwe retailconcept ontwikkeld door Visievormgevers.

Decorette Nieuw-Vennep

Decorette Aalsmeer

Decorette Nieuw-Vennep

Zernikepark

Zernikepark

Business Center

Business Center Zernikepark is gelegen op het Science Park van Groningen. Visievormgevers mocht dit luxe business center voorzien van een nieuw inrichtingsontwerp voor de kantoorruimten, vergaderruimten en openbare ruimtes.

Klant

Gripp Projecten

Projectdatum

2021

Een warm welkom

Het uitgangspunt was direct helder. Er moest een ontwerp komen om de ruimte te voorzien van een gastvrije sfeer. Belangrijk daarin waren het meldpunt voor bezoekers, spreekkamers en vergaderkamers, het creëren van een openbare ruimte met pantry. Alle gekozen inrichtingselementen komen op elke etage van Business Center Zernikepark terug. Dit zorgt voor continuïteit en geeft sfeer, zonder rommelig over te komen.

Centrale hal wordt ontmoetingsplek

In de centrale hal is een sfeervolle ruimte gecreërd met verschillende zitgedeeltesDe inrichting van deze openbare ruimte krijgt hierdoor een nieuwe functie en gaat steeds meer dienen als ontmoetingsplek. In deze loungeruimtes kun je informele vergaderingen houden of klanten ontvangen. Het zorgt voor een ontspannen sfeer met alle koffievoorzieningen bij de hand. De grote moswand is een mooie groene aankleding van de wand, welke tevens een akoestische functie heeft.

“Zernikepark is getransformeerd naar een Business Center met een Moderne stijl en geweldige functionaliteiten.”

Veldsink Adviesgroep

Veldsink Adviesgroep

Campus Nuenen

Een passende inrichting die aansluit bij de ziel van het bedrijf. Architectonisch was dit reeds gelukt. Een volledig gestript bedrijfsverzamelgebouw werd omgetoverd tot een strak vormgegeven kantoorpand. Maar hoe zorg je voor een functioneel en comfortabel interieur zonder ‘over de top’ te gaan?

Klant

Veldsink Groep

Projectdatum

2018-2021

Veldsink Campus Nuenen interieur kantoorpand ontwerp
Veldsink Adviesgroep bedrijfskantine - Visievormgevers

Op zoek naar de eigen ‘Brabantse’ sfeer

Veldsink wilden zich herkennen in het interieur. De uitdaging was om voor alle bedrijfsonderdelen een passende sfeer toe voegen en gelijktijdig de totale bedrijfsuitstraling te professionaliseren. Het nieuwe bedrijfsrestaurant soepel integreren in het totale bedrijfsproces met flexwerk en overleghoekjes gaf het project een extra dimensie. De geschiedenis van dit familiebedrijf, maar ook de doelen, drives en motivaties van directie en teamleiders, zorgden voor een diepere inkijk. Hoe gaan de organisatie en de medewerkers met bezoekers, klanten en met elkaar om? Na interviews met directie en teamleiders ontstond het concept “ENERGIEKE gastvrijheid”.

Perfect passend bij onze organisatie

Hoewel sommige keuzes buiten het persoonlijk smaakprofiel van individuele directieleden viel waren ze uiteindelijk, na aanvankelijke scepcis, bijzonder in hun nopjes met het resultaat. Een passende combinatie van werkmoraal en zakelijkheid versus gastvrijheid en familiegevoel. Deze schijnbare tegenstelling is volledig doorgevoerd in het ontwerp. Vormentaal, beeldtaal en meubelkeuzes zijn consequent gelinked aan het concept. Met een harmonieuze en functionele inrichting als resultaat. Met een tevreden opdrachtgever en medewerkers tot gevolg.

“Zo mooi. dit hadden we zelf echt

nooit voor elkaar gekregen.”
Jeanette Veldsink

Flow Lab

Flow Lab Rotterdam

Interieurconcept designwinkel

Een compleet uitgeleefd bedrijfspand van 2.000 m2 omtoveren tot een eigentijdse designwinkel. Dat was de opdracht. Of eigenlijk de uitdaging. Een inrichtingsconcept voor een nieuwe designstore op een Rotterdams industrieterrein. Hoe zorg je voor een sfeervolle en passende ambiance voor alle grote design merken en hun collecties?

Klant

Flow Lab Rotterdam

Projectdatum

2019

Flow Lab Rotterdam - Visievormgevers
Flow Lab Rotterdam - Visievormgevers

De uitdaging van een flexibel inrichtingsconcept

Het stylistenteam van Flow Lab Rotterdam is uitstekend in staat om smaakvolle inrichtingen samen te stellen, maar een inrichtingsconcept voor 2.000 m2 is toch een andere uitdaging. Hoe verleiden we consumenten om alle hoeken van de vloer te bezoeken? Hoe geven we elk merk een passende ambiance? De filosofie van Flow Lab, om vaak van inrichting te switchen én meerdere design merken in één setting te mixen, maakte de uitdaging extra complex.

Transparante ruimtes

Door afwisselende organische en lineaire transparante ruimtes te creëren, worden aantrekkingskracht en geborgenheid steeds gecombineerd. De A-typische looproute in combinatie met flexibele en transparante afscheidingen, geeft de klant het huiselijke gevoel en de mogelijkheid om privé te zitten. Een geruststellende gedachte met effect.

Flow Lab Rotterdam - Visievormgevers
Flow Lab Rotterdam - Visievormgevers

“alles wat anders is en verandert,

Dat activeert je als ondernemer.”
Steef, Flow Lab Rotterdam

Visievormgevers - Branding Spaces

Adres

Moorland 4
5688 GA Oirschot

Contact

E: info@visievormgevers.nl
T: 06-11340736 / 06-26758757

Connect
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google