Een ruimtelijk vormgever lijkt veel op een interieurarchitect. Waarom zou je een ruimtelijk vormgever inschakelen voor jouw project en wat zijn precies de voordelen?Wat is een ruimtelijk vormgever?  

Een ruimtelijk vormgever lijkt veel op een interieurarchitect. Het is iemand die zich bezighoudt met het vormgeven van ruimtes gericht op zowel functionaliteit als uiterlijk. Maar ze zijn niet alleen bezig met deze taken. Ook moeten ze kennis hebben van architectuur, bouwvoorschriften en ontwerptechnieken die nodig zijn om een ruimte in te richten. De rol van een ruimtelijk vormgever is vooral het luisteren naar de behoeften en voorkeuren van de klant. Maar ook het analyseren van de ruimte en het maken van ontwerpen die deze wensen laten zien. Een ruimtelijk vormgever selecteert geschikte materialen, kleurenpaletten en meubels voor de ruimte die ze moeten inrichten. Bekijk onze cases om een beter beeld te krijgen over wat we allemaal doen.

Wat zijn de voordelen van een ruimtelijk vormgever?

  1. Professioneel ontwerp:

   Een ruimtelijk vormgever heeft veel kennis en ervaring om een ruimte op een professionele en aantrekkelijke manier te ontwerpen. Ok weten ze veel van design, kleuren en materialen om op die manier een zo mooi mogelijke ruimte te ontwerpen.

  1. Maatwerk:

  Ruimtelijk vormgevers luisteren naar de wensen en behoeften van de klanten.  Daarmee zorgen ze dat ze een op maat gemaakt ontwerp maken voor ieder individuele klant. Dit zorgt voor een unieke en persoonlijke ruimte die perfect aansluit bij de wensen van de klant.

  1. Optimaal ruimtegebruik:

  Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte kunnen ruimtelijk vormgevers de functionaliteit en efficiëntie van een ruimte het beste benutten. Door de vele kennis en ervaring die ze vaak hebben weten ze vaak direct wat ze met een ruimte aankunnen.

  1. Projectmanagement:

  Ruimtelijk vormgevers kunnen het volledige proces doen. Dit houdt in van concept tot eindproduct. Ze werken samen met aannemers, leveranciers om ervoor te zorgen dat het project op tijd en binnen het budget wordt afgerond.

 

Op zoek naar jouw ideale ruimtelijke vormgever? Samen kunnen we alle mogelijke opties verkennen. Neem nu contact op met ons!

schets
Bekijk onze cases