Wat is nu het verschil tussen interieurarchitect en een ruimtelijke vormgever? We mogen onszelf niet de titel ‘interieurarchitect’ toekennen. Zonder titel mogen we wel dezelfde werkzaamheden uitvoeren, maar naar de consument mogen we geen gebruik maken van de titel ‘architect’. Moet ik nu toch een architect kiezen? Wat is dan eigenlijk het verschil tussen een interieurarchitect en een ruimtelijke vormgever? We leggen het hier aan je uit!



Wat is precies een interieurarchitect?

Een interieurarchitect helpt jou bij het maken van de perfecte ruimte. Of dit nu een kantoorruimte, vergaderruimte of winkelinrichting is. Het voeren van de titel ‘architect’ en ‘interieurarchitect’ is wettelijk beschermd voor architecten die ingeschreven staan bij het Architectenbureau. Visievormgevers staat niet ingeschreven bij het Architectenbureau. Dit betekent terwijl we ongeveer dezelfde werkzaamheden verrichten dat Visievormgevers deze titel niet mag gebruiken.

Wanneer is een interieurarchitect verplicht?

Een interieurarchitect is nooit verplicht. De verwarring kan ontstaan met een architect voor het bouwen en vormgeven van een woning of kantoorpand. Bij het bouwen is inderdaad een architect verplicht. Wanneer dit gebouw geplaatst is, gaat een interieurarchitect of vormgever aan de slag. Het is niet verplicht om een interieurarchitect in te huren. Dit kun je zelf volledig aanpakken, maar mocht je een extra kijk of visie op jouw project willen hebben, bekijk dan een ruimtelijke vormgever. Ze kijken mee met jouw zakelijke inrichting en geven hun visie waar nodig. Wil je het helemaal uit handen geven? Ook dat is geen probleem voor een interieurarchitect of ontwerper.

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een ruimtelijke vormgever?

Eigenlijk helemaal niets! Een interieurarchitect voert dezelfde werkzaamheden uit als een ontwerper of ruimtelijke vormgever. Het enige verschil zit hem in het voeren van de titel ‘architect’. Mocht je de titel architect willen uiten naar de consument, moet je ingeschreven staan bij het Architectenbureau. Hiervoor moet je een erkende opleiding voor hebben gevolg en beroepservaring voor hebben. De titel architect blijft wettelijk beschermd door de wet.

Hoe gaan wij als ruimtelijke vormgever aan de slag en maken het verschil?

Meer tijd en aandacht aan de voorkant. Betere oplossingen aan de achterkant. We verdiepen ons uitgebreid in de opdracht, de werkelijke situatie en mogelijke oplossingsrichtingen. De juiste inzichten geven ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Daar maken we samen de beste keuzes in. Helder krijgen wat je wel of juist niet nodig hebt. Ontdekken waar je medewerkers en klanten behoefte aan hebben. Wat echt bij je bedrijf past. Als je eenmaal weet wat je nodig hebt, wordt het creëren van het perfecte ontwerp een intuïtief proces. Het resultaat is een zakelijke ruimte die niet alleen aansluit bij jouw visie en merk, maar ook mensen verbindt. Daarom staan wij bij Visievormgevers ook voor een kantoorinrichting op maat. 

Die VISIEVORMGEVERS, dat zijn Hans, Ester en LiekeSamen hebben ze ruim 75 jaar ervaring in ruimtelijke vormgeving en communicatie. En een bewezen portfolio van internationale en lokale projecten. “Elke uitdaging durven we aan. Op onderscheidende wijze geven wij vorm aan visie én inspirerende ruimtes.”

 
 
 
Meer over visievormgevers

Projecten waar we trots op zijn

Kantooromgeving: higlight image transformatie veco precision kantoor souterrain door visievormgevers

Veco Precision

kantoor

Zien hoe details het verschil kunnen maken? Bij Veco Precision zit het in hun DNA. 

Bibliotheek oirschot

Onderwijs en educatie

Door bestaande meubels te hergebruiken, haalden we het maximale uit dit project.

Decorette retailconcept higlight image visievormgevers

Decorette

Retail

Van winkelruimte naar showroom naar atelier. Zo transformeerden het Decorette.

Ben je benieuwd naar wat we nog meer allemaal gedaan hebben? Neem snel even een kijkje op onze youtube pagina voor meer inspiratie!

Alle projecten