Elke bedrijf is anders een heeft een andere stijl. Een veel gekozen stijl is een industriële inrichting. Een inrichting met een stoere en robuuste uitstraling laat op een duidelijke manier de identiteit van een bedrijf zien in een werkplek.Wat is een industriële inrichting?  

Elke bedrijf is anders een heeft een andere stijl. Een veel gekozen stijl is een industriële inrichting. Een inrichting met een stoere en robuuste uitstraling laat op een duidelijke manier de identiteit van een bedrijf zien in een werkplek. Uit eerdere cases die visievormgevers gedaan heeft, is te zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van donkere kleuren en grote werkplekken. Een beton look en gebruik van ijzer zijn ook vaak terug te zien bij deze vorm van kantoorinrichting.

Een industriële inrichting is vaak gebaseerd op oude fabrieken en magazijnen. Er wordt gebruik gemaakt van ruwe materialen zoals metaal, baksteen en beton. Ook hebe deze ruimtes vaak grote ramen en hoge plafonds. Het zijn vaak grote open ruimtes waarin de werkplekken worden neergezet. Ook zie je vaak stoere lampen en metaal terug in deze ruimtes. Het resultaat is een creatieve en inspirerende werkomgeving met een modern en stoer randje. Met onze visie doen we er ook alles aan om voor iedereen een zo perfect mogelijke ruimte te maken!

Wat zijn de voordelen voor jouw kantoor?

  1. Stoer:

Ruwe materialen en onafgewerkte uitstraling zijn de kenmerken van een industriële inrichting. Met bijvoorbeeld bakstenen muren, blootgesteld metaal en betonnen vloeren, creëer je een stoere werkruimte waar je de identiteit van je bedrijf krachtig naar voren kan laten komen.

  1. Flexibel:

Industriële kantoorruimtes maken vaak gebruik van open plattegronden en strakke meubels. Hierdoor kan de ruimte gemakkelijk worden aangepast aan de veranderende behoeften van een bedrijf. Dit maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om werkplekken te verplaatsen of om ruimtes opnieuw in te delen voor verschillende doelen. Een kantoor dat op deze manier is ingericht zal ook zorgen voor een productievere werkvloer en betere resultaten!

  1. Ruimte en licht:

Veel industriële gebouwen hebben grote ramen, hoge plafonds en open ruimtes.  Dit zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid en veel natuurlijk licht. Ook zal dit de productiviteit en het welzijn van werknemers verbeteren. Veel licht zorgt voor veel energie, wat op de lange termijn weer voor goede resultaten voor het bedrijf zal leiden.

  1. Duurzaamheid:

Industriële materialen zoals staal, baksteen en hout zijn over het algemeen duurzaam en gaan lang mee. Het gebruik van deze materialen kan bijdragen aan een milieuvriendelijke kantooromgeving.  Ook zal het kostenbesparend zijn op de lange termijn door de noodzaak van vervanging te verlagen.

 

Op zoek naar jouw industriële look? Samen kunnen we alle mogelijke opties verkennen. Neem nu contact op met ons!

stenen muur in een kantoor
Industrie look
Bekijk onze cases