Gezonde kantoren zijn de toekomst. Een werkplek waarin het welzijn van de gebruiker centraal staat. Waar we tegenwoordig steeds meer steen en beton om ons heen zien, moet groen weer een plekje krijgen in de kantoorinrichting. Het integreren van natuur door het letterlijk naar binnen te halen. Door een natuurlijke omgeving te simuleren.Een gezond kantoor is de toekomst. Een werkplek waarin het welzijn van de gebruiker centraal staat. Waar we tegenwoordig steeds meer steen en beton om ons heen zien, moet groen weer een plekje krijgen in de kantoorinrichting. Het integreren van natuur door het letterlijk naar binnen te halen. Door een natuurlijke omgeving te simuleren. Dit zal allemaal ook zorgen voor een duurzaam kantoor

Natuur in de werkomgeving en een gezond kantoor

Bij Biophilic design is de natuur het uitgangspunt van de inrichting. Biophilic design is gebaseerd op de overtuiging dat de mens een aangeboren behoefte heeft aan contact met de natuur. Door elementen zoals levendige planten, natuurlijke materialen, daglicht en uitzichten op groene omgevingen in de kantoorinrichting te integreren, kan Biophilic design een positieve invloed hebben op het welzijn en de prestaties van werknemers.

Naast het verminderen van stress heeft Biophilic design een enorme positieve impact. Het gebruik van natuurlijke materialen kan een directe invloed hebben op de mate waarin iemand gelukkig, creatief en productief is tijdens het werk. Natuurlijke vormen, patronen, kleuren en materialen zijn voorbeelden van indirect contact met de natuur. Bij het inrichten van een gezond kantoor zijn gebruik van planten, natuurlijke materialen, daglicht, prettige akoestiek en goede luchtkwaliteit erg belangrijk.

Bekijk onze werkwijze

Biophilic design toepassen in het kantoor

Er zijn verschillende mogelijkheden. Het plaatsen van levendige planten en groene wanden in de kantoorruimte is een eenvoudige en effectieve manier om de natuur binnen te brengen. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, kan een warme en organische sfeer creëren. Daarnaast is het optimaliseren van de toegang tot daglicht en het creëren van uitzichten op groene buitenruimtes van belang. Biophilic design kan worden toegepast in alle aspecten van de kantoorinrichting, van de keuze van meubilair en kleurenpalet tot de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en cultuur van de organisatie bij het gebruiken van Biophilic design voor een gezond kantoor. 

Gebruik van natuurlijke materialen bij een gezond kantoor

Natuurlijke en gezonde materialen laten geen toxische stoffen vrij. Dat komt ten goede aan de luchtkwaliteit en de algehele gezondheid. Bij het ontwerpen met biophilic uitgangspunten zijn er zoveel mogelijke natuurlijke materialen toegepast, zoals een marmoleum, peppelhout, linnen, hout, leem stuc, sisal en wol. Het gebruik van zachte tinten, lichte kleuren en materialen met verschillende texturen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast werken ze ook mee aan een goede akoestiek en een prettig binnenklimaat. Meubels met een duurzaam design maken de ruimte compleet. Een kantoor met een rustige en ontspannen uitstraling.

Natuurlijk licht

Dat licht een groot effect kan hebben op de werkvloer is niet nieuw. Vooral natuurlijk licht heeft een goede impact op medewerkers. Zo veel mogelijk natuurlijk licht in de kantoorinrichting is het beste. Maar als dat niet mogelijk is, kun je ook biodynamische verlichting toepassen in de ruimte. Hierdoor voel je je fitter en energieker na een dag werken. En natuurlijk mag slimme techniek ook niet ontbreken, zoals bewegingssensoren. Een duurzame oplossing waarmee het licht vanzelf uitgaat als er niemand aanwezig is.

Kantooromgeving verbeteren

Biophilic design biedt een innovatieve benadering om kantooromgevingen te verbeteren en het welzijn en de productiviteit van werknemers te bevorderen. Door de integratie van natuurlijke elementen kan een verbinding met de natuur tot stand worden gebracht, wat resulteert in gezondere en inspirerende werkomgevingen. Overweeg de mogelijkheden van biophilic design bij het ontwerpen of herinrichten van je kantoor, en geniet van de voordelen die het biedt.

Ook aan de slag met biophilic design binnen jouw bedrijf?
Neem contact op om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Meer over visievormgevers

Projecten waar we trots op zijn

Kantooromgeving: higlight image transformatie veco precision kantoor souterrain door visievormgevers

Veco Precision

kantoor

Zien hoe details het verschil kunnen maken? Bij Veco Precision zit het in hun DNA. 

Bibliotheek oirschot

Onderwijs en educatie

Door bestaande meubels te hergebruiken, haalden we het maximale uit dit project.

Decorette retailconcept higlight image visievormgevers

Decorette

Retail

Van winkelruimte naar showroom naar atelier. Zo transformeerden het Decorette.

Alle projecten