Het is vanzelfsprekend dat het aantrekken en behouden van medewerkers belangrijk is voor iedere ondernemer. Er zijn tal van factoren die hierbij een rol spelen, waaronder de kantoorruimte. Maar hoe kun je je kantoorruimte optimaal inzetten om dit te bereiken?

Richt je op de behoeften van je werknemers

De ruimte waarin mensen werken heeft veel invloed op hun welzijn. Het is dus essentieel om je kantoorruimte up-to-date te houden en aantrekkelijk te maken, vooral wanneer er prestaties geleverd moeten worden. Stem de inrichting van je kantoorruimte daarom af op de wensen van je werknemers. Als er een goede sfeer hangt, zijn werknemers gelukkiger en gaan ze met meer plezier naar kantoor. Gelukkige werknemers blijven langer!

Kantoren zijn in beweging

Het kantoorleven is continu in beweging, vooral door nieuwe technologische ontwikkelingen, wetenschappelijk onderzoek en een veranderende vraag naar kantoorruimte. Met deze nieuwe technieken en inzichten ontstaan ook nieuwe behoeften. Denk bijvoorbeeld aan sta-bureaus, bureau-fietsen, open kantoren en stiltewerkplekken. Moderne medewerkers verwachten dat hun werkgever met de tijd meegaat. Het is daarom verstandig om hierop in te spelen. Zo behoud je niet alleen je huidige medewerkers, maar kun je ook een goede indruk maken op bijvoorbeeld sollicitanten.

Wat vinden werknemers belangrijk op kantoor?

Natuurlijk is het kantoor belangrijk bij het aantrekken van sollicitanten, zeker in deze tijd waarin bedrijven op zoek zijn naar goed opgeleid personeel. Er is nu zelfs zo’n grote behoefte dat er sprake is van schaarste. Daarom is het belangrijk om een goede indruk te maken. Werknemers hechten vooral waarde aan de volgende aspecten:

  • Een gezonde werkomgeving met een gezonde lunch en sta-bureaus.
  • Speelse en aantrekkelijke inrichting met ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld met een pingpongtafel of biljart.
  • Een goede en huiselijke sfeer.
  • De nieuwste technologie├źn.