Hoe maak je jouw winkel inrichting aantrekkelijk voor de consument? Bij Visievormgevers helpen we jou graag dit te bereiken.De inrichting van je winkel is misschien wel een van de belangrijkste dingen voor jouw bedrijf om ervoor te zorgen dat klanten voor jouw winkel zullen kiezen. De manier waarop je jouw winkel inricht kan het maken of kraken of de bezoeker niet voor een andere winkel zal kiezen. Door middel van de winkel op een bepaalde manier in te richten kun je de bezoeker ook sturen naar wat jij wil dat deze gaat doen. Denk hier bijvoorbeeld aan het tactisch plaatsen van bepaalde schermen of het neerzetten van producten op bepaalde plekken in de winkel. Benieuwd naar wat wij al voor andere winkels hebben gedaan? Neem een kijkje bij onze cases!

Het belang van een goede winkel inrichting

De manier waarop een winkel is ingericht is op dit moment belangrijker dan ooit. De concurrentie is groter dan het ooit geweest is en de consumenten zij ook kieskeuriger geworden. Het is de super belangrijk om de klant zo snel mogelijk aan je te binden en daarna ook te behouden. Een goede winkel inrichting is daarom dus super belangrijk om de interesse zo vroeg mogelijk te wekken. Het is ook belangrijk om niet te hard van stapel te lopen en te veel uit te pakken. Hou het simpel en blijf bij de kernwaarde van jou als bedrijf. Een klant gewaardeerd het veel meer als jij als bedrijf dicht bij jezelf blijft dan dat je te haard gaat trekken en de klant dus sneller zal verliezen.  

Wat zijn de voordelen?

  1. Klantbeleving:

Een goede winkelinrichting kan de ervaring van klanten in jouw winkel flink verbeteren. Het zorgt voor aantrekkelijke en gastvrije sfeer die klanten aanmoedigt om langer te blijven en series rond te kijken. Dit zal op de lange termijn zorgen voor meer aankopen en meer loyale klanten.

  1. Productpresentatie:

Een winkelinrichting waar een duidelijk idee achter zit zorgt ook voor een goede presentatie van producten. Door producten op een logische manier neer te zetten kan jouw winkel de aandacht van klanten trekken.

  1. Merkimago:

De inrichting van een winkel kan ook bijdragen aan het versterken van het merkimago. Duidelijke branding en een herkenbare stijl helpen klanten om zich te identificeren met het merk en loyaliteit op te bouwen.

  1. Flexibiliteit:

Een goede winkelinrichting betekent ook dat een winkel makkelijker en effectiever kan wisselen per seizoen. Door een goed idee te hebben wat waar staat en hoe het verplaatst kan worden kan er snel gehandeld worden en tijd bespaard worden. Denk hier dan bijvoorbeeld aan makkelijk verplaatsbare meubels en displays waar steeds andere stijlen op getoond kan worden.

 

Benieuwd naar wat we voor jouw winkel kunnen doen? Samen kunnen we alle mogelijke opties verkennen. Neem nu contact op met ons!

Decorette retailconcept - VISIEVORMGEVERS
Het vernieuwde interieur van Decorette Nieuw-Vennep is ontworpen volgens het nieuwe retailconcept ontwikkeld door Visievormgevers.
Bekijk onze werkwijze