Het bedrijfsrestaurant is inmiddels uitgegroeid tot een plek die meer is dan alleen een paar stoelen en tafels. Het wordt steeds vaker gebruikt als gastvrije ontvangstplek. Of als ruimte voor presentaties, events of borrels. Bovendien zien we steeds meer dat het fungeert als een plek voor werken en overleg. Een plek waar collega’s samenkomen buiten de lunchpauzes.

Sfeer en functionaliteit in het bedrijfsrestaurant van nu

Bedrijfsrestaurants hebben tegenwoordig steeds meer sfeer en uitstraling. In deze omgeving wordt steeds vaker een gevoel van huiselijkheid geïntegreerd. Het juiste gebruik van kleuren en materialen kan daarbij aanzienlijk bijdragen aan het welzijn van werknemers. Het faciliteren van een prettige plek om te lunchen draagt bij aan een goede sfeer op kantoor. En als je ook klanten wilt ontvangen in je bedrijfsrestaurant, wil je natuurlijk ook een goede indruk maken.

Informele overleglocatie en sociale ontspanningsruimte

Het bedrijfsrestaurant fungeert als een ontspanningsplek die zowel sfeer als functionaliteit biedt. Het is belangrijk om tijdens de pauze even weg te zijn van je vaste werkplek. Tijd om op te laden, zodat je ‘s middags weer vol energie aan de slag kunt gaan. Er zijn echter veel werknemers die vasthouden aan hun bureau en niet het bedrijfsrestaurant opzoeken. Met een goed ontworpen bedrijfsrestaurant zorg je ervoor dat werknemers er graag naartoe gaan en dit belangrijke rustmoment nemen. Zoals in bij Moorland 4 in Oirschot of bij Veldsink in Nuenen. Omdat mensen vanuit de hele organisatie hier lunchen, ontstaan er ook een ontmoetingsplek tussen medewerkers van verschillende afdelingen. Dit draagt bij aan de algehele sfeer binnen het bedrijf.

De evolutie van het bedrijfsrestaurant: meer dan alleen een eetplek

Het bedrijfsrestaurant kan op verschillende manieren multifunctioneel worden ingezet, waardoor het meer is dan alleen een plek om te eten. Hier zijn enkele manieren waarop dit mogelijk is:

  1. Ontvangstruimte: Het bedrijfsrestaurant kan dienen als een gastvrije ontvangstplek voor zowel interne als externe bezoekers. Je kunt gasten comfortabel ontvangen voordat ze naar vergaderingen of evenementen gaan, door het creëren van een aangename en representatieve omgeving.
  2. Presentatieruimte: Wil je interne presentaties, trainingen of workshops te houden? Met de juiste audiovisuele apparatuur en een flexibele inrichting kan het bedrijfsrestaurant worden omgetoverd tot een presentatieruimte. Je kunt dan werknemers gemakkelijk samenbrengen in deze centrale ruimte.
  3. Overleglocatie: Het bedrijfsrestaurant kan dienen als een informele overlegplek waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten voor een brainstormsessie, een informeel overleg of een bespreking. Het biedt een ontspannen omgeving buiten de traditionele vergaderruimtes. Dat kan leiden tot meer creativiteit en een informele uitwisseling van ideeën.
  4. Sociale en ontspanningsruimte: Het bedrijfsrestaurant is een ontmoetingsplek waar werknemers kunnen ontspannen en sociaal contact hebben tijdens de lunchpauze of vrije momenten. Een ruimte waar werknemers graag tijd doorbrengen en zich kunnen opladen. Door comfortabele zitplaatsen, aantrekkelijke inrichting en mogelijkheden voor recreatieve activiteiten te bieden.
  5. Flexibele werkruimte: Het bedrijfsrestaurant kan ook worden ingericht als een flexibele werkruimte, waar werknemers kunnen werken buiten hun reguliere werkplekken. Met de juiste voorzieningen, zoals stopcontacten, WiFi en comfortabele werkplekken, kunnen werknemers hier productief zijn en een verandering van omgeving ervaren.

Dynamische plek voor interactie, samenwerking en productiviteit

Door het bedrijfsrestaurant multifunctioneel in te zetten, kan het een centrale hub worden binnen de werkomgeving, die verschillende behoeften en activiteiten van werknemers ondersteunt. Gebruik van meubilair op verschillende hoogtes creëert een dynamische inrichting, die goed past bij de uiteenlopende doeleinden van de ruimte. Het stimuleert niet alleen de interactie en samenwerking, maar biedt ook mogelijkheden voor ontspanning en creativiteit. En dat bevordert uiteindelijk de algehele productiviteit en tevredenheid van werknemers.


Wil je ook van jouw bedrijfsrestaurant een centrale hub maken? Samen kunnen we alle mogelijke opties verkennen. Neem nu contact op met ons!